Vreau sa merg in vacanta undeva special

Cu totii asteptam cu nerabdare perioada concediului, insa uneori poate fi dificila alegerea unei destinatii in contextul in care optiunile sunt atat de variate. Totusi, daca iti doresti ceva nou, inedit, adica o adevarata aventura, poate ca ar trebui sa te intereseze un circuit Iordania, pentru ca acesta, cu siguranta, va fi special pentru toata lumea. Un circuit te va duce catre cele mai grozave destinatii din aceasta tara plina de istorie si mister, iar intotdeauna se gasesc tot felul de activitati in care sa te implici. Asadar, Movenpick iti propune niste pachete foarte atractive pe care merita sa le descoperi.

Marea Moarta

Cu siguranta, una dintre cele mai mari atractii ale tarii si un punct important care nu are cum sa lipseasca de pe vreun itinerariu al unui circuit Iordania este marea Moarta. Aici vei gasi cel mai scazut nivel de pe pamant si totodata cel mai sarat loc, astfel ca aceasta este o destinatie care nu poate fi asemanata cu alta.

Rezervatia naturala Mujib

In partea de nord vest a tarii te asteapta niste peisaje magnifice, de la cascade si vai abrupte, pana la sculpturi naturale in piatra care s-au format in decurs de cateva sute de ani, astfel ca iubitorii de natura nu au cum sa rateze acest loc. Rezervatia naturala Mujib reprezinta una dintre principalele atractii din Iordania, motiv pentru care merita sa incluzi si tu destinatia pe itinerariul tau.

Madaba

Madaba reprezinta un oras vechi, ascuns printre dealurile desertului chiar din inima tarii, fiind dominat de o moschee glorioasa si completata cu niste statuiete frumoase. Aici se gasesc si ruine romane, alaturi de catedrala ortodoxa Sf. George si multe alte locuri pline de mister pe care ar trebui sa le descopere oricine.

Irbid

Orasul a devenit cunoscut datorita univeristatii prestigioase Yarmouk, dar si pentru unitatile de invatamant pe care le ofera. Astfel, fiind populat de tineri, Irbid este un oras plin de viata, vibrant, care ofera o multime de activitati, asa ca reprezinta o destinatie ideala in randul tuturor turistilor.

Zarqa

Daca esti pasionat de istorie, cu siguranta trebuie sa incluzi in circuitul tau si Zarqa care ascunde unele dintre cele mai importante ruine din Iordania. Chiar daca orasul nu se ridica la nivelul de atractii cu altele din tara, acesta trebuie descoperit pentru ca asigura conditii foarte bune, de la multe restaurante si terase, piete si bazaruri, o arhitectura deosebita si nu numai.

Ma’an

Nu in ultimul rand, Ma’an poate fi o destinatie rapida, atunci cand esti in trecere dintr-un loc in latul, iar orasul te asteapta la mica distanta de capitala Amman si ascunde cateva monumente care merita descoperite, avand un important rol din punct de vedere istoric.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *