Vezi ce locuri poti descoperi in Munchen

Orasele germane sunt ideale pentru un city break, astfel ca daca iti faci planurile pentru urmatorul concediu atunci poti descoperi un Munchen altfel cu Fabrica de Vacante. Aici te asteapta cateva atractii importante si ai garantia ca nu te plictisesti pentru ca toate zilelele pe care ti le vei petrece vor putea fi incarcate cu fel si fel de activitati. Astfel, de acum e mult mai simplu sa iti pui la punct o experienta grozava, pe care sa nu o uiti prea devreme.

Marienplatz

Aceasta este cea mai cunoscuta piata din Munchen si atrage mii de turisti zilnic, atractia principala fiind Noua Cladire a Primariei care, in ciuda numelui, a fost construita in anul 1874. Cladirea este frumos decorata si este ca un adevarat magnet pentru turisti si in special pentru pasionatii de fotografie. Asadar, merita sa iti aloci cateva ore pentru a te rataci prin aceasta piata atunci cand ajungi in Munchen.

Catedrala orasului

O alta mare atractie din Munchen este catedrala orasului a carei constructii a fost finalizata la sfarsitul anilor 1400. Ridicata in stil gotic, biserica se remarca prin dimensiunile sale impunatoare, avand doua turnuri gemene care se inalta 100 de metri deasupra orasului, iar domurile acestora sunt in stil renascentist. In interior se regasesc fel si fel de piese de atractie, printre care statuiete din bronz, icoane si o colectie de bijuterii.

Gradina engleza

Aceasta gradina este considerata unul dintre cele mai mari parcuri urbane din toata lumea, iar in comparatie cu mult mai faimosul parc central din New York, gradina engleza din Munchen ocupa o suprafata foarte vasta. Numele provine de la faptul ca acest tip de gradini britanice erau foarte populare in anii 1700 si 1800 si acestea erau amenajate de catre soldati pentru a capata cateva dintre indeletnicirile agricole.

Palatl Nymphenburg

Acest palat a fost construit la mijlocul secolului al XVII-lea si a servit drept resedinta de vara pentru conducatori bavarezi. Dupa mostenirea tronului de catre Max Emanuel, acesta a largit considerabil palatul, iar astazi acesta reprezinta una dintre marile atractii ale orasului, in ciuda faptului ca multe sectiuni ale sale sunt inchise publicului. Construit in stil baroc, palatul este o adevarata capodopera arhitecturala care merita descoperit de catre toti cei care ajung in oras.

Biserica Sf. Petru

Cea mai veche biserica din oras este una catolica, iar constructia acesteia a inceput in anii 1100. De-a lungul timpului biserica a fost supusa mai multor teste, astfel ca a fost afectata de incendii si cutremure insa de fiecare data a fost restaurata in cele mai bune conditii. Structura este completata de un turn inalt in varful caruia se ajunge prin intermediul a 300 de trepte, iar cei care aleg sa faca acest pas vor fi recompensati cu vederi impresionante asupra orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *