Treceti si pe la ei (8)

Despre cuvinte nespuse sau in plus, despre noi care nu se simtim in largul nostru intre anumiti oameni: Inuman in uman.
Despre Paris, primavara, asa cum il iubesc si eu. Ce dor imi e de Paris!
La revarsatul zorilor am sta sa contemplu la sufletul meu, am privit frumusetea si am lacrimat de bucurie.
Despre cum Margeluta mi-a citit gandurile, despre incredere si despre relatii interumane. Un scurt fragment cu care rezonez, o lectie pe care am invatat-o si eu traind.
Voi sta mereu cu teama ca in acea mana pe care o tii la spate, aceeasi cu care ai dinamitat podul, se va ivi deodata stralucind in soare si dandu-te de gol, lama cutitului cu care vei taia sfoara. Nu voi mai veni. Nu meriti. Nici eu nu merit sa-mi calci sufletul in picioare, sa-mi tavalesti inima-n noroi si sa simt inundandu-ma in valuri gustul amar al dezamagirii.
Despre un film (probabil grozav), de pe filme-carti, o recenzie grozava! Izvorul femeilor, un tribut adus femeilor arabe de regizorul Radu Mihaileanu.: “Mi se pare imposibil sa nu filmezi frumusetea chipurilor si mainilor lor, in special frumusetea ridurilor lor“.
Fiti luminosi, clari, frumosi, necesari… Asa, ca apa!
Cine nu iubeste ciresii in floare? Eu una ii ador, asa ca m-am bucurat sa vad la Horea o fotografie a celor japonezi, mai timpurii decat ai nostri.

Despre cum literatura isi intinde aripile si influenteaza si alte domenii, despre accesorii sub forma de carti, a scris C. Frumoase dar scumpe!
Despre cum uitam sa stralucim, uitam sa luptam cu noi insine, la Margeluta.
Despre poarta care va calauzeste la locul de sub sarutul luminii si despre podul de peste imaginatie… la Catalin. In imagini!