Totul despre creșterea orhideelor

Unii ar spune că frumusețea și delicatețea orhideelor sunt fără egal, motiv pentru care, în ultimul timp, colecția doamnelor devine din ce în ce mai diversificată. Iată tot ceea ce trebuie să știi despre cultivarea și  îngrijirea acestor plante de interior. Deși se găsesc la prețuri destul de ridicate pentru o plantă de dimensiunile sale, orhideele s-au clasat în topul florilor de apartament, exclipsând chiar și violetele africane, crizantemele și poinsettia. Acest lucru se datorează faptului că tehnicile moderne de clonare permit producția în masă a plantelor, iar procesul de înflorire s-a redus acum de la șapte la doi ani.

Familia orhideelor cuprinde un portofoliu larg de plante cu flori, estimându-se că există peste 25.000 de specii care cresc în mod natural pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii. Cea mai mare concentrație de soiuri de orhidee se găsește în regiunile tropicale din Asia, America Centrală și America de Sud. Cu toții vedem în magazine rafturi întregi de orhidee, însă nu ne-am întrebat dacă sunt o achiziție înțeleaptă. Specialiștii recomandă cu încredere achiziționarea acestor specii de interior, considerându-le plante puternice cu aspect sănătos. Totodată, aceștia explică faptul că acele exemplarele vândute în magazine nu sunt ambalate corespunzător, lucru ce poate duce la apariția de mucegai întârziat. Orhideele vin în acele recipiente mici și ieftine din plastic, cu rădăcinile ambalate în muschi de sfagn înmuiat. Lipsa fluxului de aer poate duce la putrezirea rădăcinii. Verificați-le cu atenție înainte de a le duce acasă.

Iată câteva sfaturi utile în creșterea și prosperitatea orhideelor de cameră. Nu încercați replantarea în alt recipient dacă planta se află în proces de înflorire. Odată ce procesul s-a încheiat, bucurați-vă de florile parfumate, apoi, când acestea dau semne de uscare, puteți să vă duceți planul la bun sfârșit fără a afaceta sănătatea plantei. Orhideele ar trebui să fie plantate, astfel încât să poți ridica planta de frunze, fără să scuturi rădăcinile.

În habitatele lor naturale, orhideele cresc ca buruienile, dar se înclină după soare la fel ca plantele de apartament. Unele specii au preferințe individuale, dar toate au nevoie de un echilibru de lumină, aer, apă, hrană, odihnă și, din când în când, un nou vas pentru a prospera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *