Țara care te va cuceri prin frumusețe și istorie

Turcia este cunoscută ca fiind țara culorilor, a preparatelor aromate cu unele dintre cele mai gustoase condimente, dar și țara unora dintre cele mai frumoase orașe din lume. De la cultura extrem de bogată, la frumusețile naturale care stau ascunse aici și până la unele dintre cele mai spectaculoase activități, toate aceste fac ca o vacanță în Turcia să fie de neratat. Majoritatea turiștilor care ajung aici au impresia că pășesc într-o altă lume magică, a baloanelor cu aer cald și a soarelui puternic. De altfel, plimbările prin Marele Bazare și serile liniștite te vor ajuta să trăiești pentru câteva zile în pe urmele celor mai mari Viziri și Împărați. Experiența va fi una unică, iar amintirile pe care ți le vei face aici vor fi cu adevărat magice. 

Antalya travel | Turkey, Europe - Lonely Planet

Istanbul 

Cunoscut ca fiind un oraș care a fost pentru foarte mult timp capitala Imperiului Otoman și a Imperiului Bizantic, Istanbul este și astăzi una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Turcia. Ceea ce îl face atât de special, este cu siguranță capacitatea orașului de a se transforma dintr-un oraș istoric, de o importanță deosebită, într-un oraș în care viața de noapte este un element semnificativ. De altfel, așa cum știți deja, orașul de împarte pe ambele maluri ale Bosforului și este, totodată singurul oraș din lume care se împarte pe două continente: Europa și Asia. Cu o arhitectură absolut superbă și cu unele dintre cele mai bune restaurante din țară, acesta reușește să cucerească cu ușurință orice iubitor de călătorii. Orașul vechi ascunde unele dintre cele mai cunoscute monumente de importanță istorică, în timp ce partea nouă a Istanbulului este cunoscută pentru petreceri și viața de noapte. 

Antalya 

Antalya este unul dintre orașele bijuterie ale Turciei, așezat de-a lungul coastei mediteraneene care găzduiește o serie de restaurante, hoteluri și stațiuni. Acesta este cunoscut ca fiind un oraș care vibrează de turiști atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții și este de asemenea, unul dintre locurile care oferă unele dintre cele mai frumoase spectacole peisagistice. Dacă veți ajunge în vacanta in Turcia, acesta este unul dintre locurile care nu trebuie ratate pentru nimic în lume. Te vei putea bucura atât de frumusețea obiectivelor turistice, cât și de viața activă a oamenilor de aici. 

Ankara 

Orașul-capitală al Turciei este Ankara, care reușește să uimească prin frumusețea arhitecturală este, de altfel și orașul care găzduiește majoritatea clădirilor de birouri, a universităților și chiar clădirea Guvernului. Acesta este situat chiar în mijlocul țării Ankara este și una dintre cele mai mari legături de transport. Astfel, de aici, veți avea un mijloc de transport în comun, care va merge către orice alt oraș din Turcia lucru care face ca turismul să înflorească frumos acolo. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *