Stiu unde merg in vacanta in acest an

Desi este una dintre tarile de dimensiuni mici aflate in Orientul Mijlociu, Iordania este una dintre cele mai apreciate destinatii de catre turisti, datorita faptului ca, odata ce au inteles importanta patrimoniului cultural si istoric, locuitorii au vrut sa il impartaseasca si cu restul lumii, dezvoltand astfel o intreaga retea de turism, gandita si dedicata exclusiv nevoilor turistilor, oferind cele mai bune conditii pentru ca acestia sa se poata bucura de obiceiurile traditionale. Astfel, daca doriti sa optati pentru un sejur Iordania 2019, agentia Movenpick Travel va pune la dispozitie mai multe optiuni, in cele mai apreciate locatii, pentru a va putea bucura de intreaga experienta autentica pe care aceasta tara o are de oferit.

Amman, amestecul perfect dintre traditie si inovatie

Odata ajunsi in capitala tarii, puteti observa stratificarea istorica, foarte vizibila mai ales la trecerea de la est la vest. Astfel, in inima orasului, strazile in sine pot parea neincapatoare la orele de varf, dar acest detaliu sporeste si mai mult experienta autentica de a vizita orasul asa cum este el, in detrimentul unui tur ce cuprinde doar zonele turistice, ce poate parea oarecum mai rigid. Pe timpul ocupatiei romance, a fost construit unul dintre cele mai mari amfiteatre din zona, ce poate fi vizitat chiar si in ziua de azi, impreuna cu Templul lui Hercule, un alt edificiu impresionant, aflat in Citadela. De asemenea, odata cu turul prin oras veti putea observa si mici ramasite ale perioadei ocupatiei britanice in regiune, din timpul Primului Razboi Mondial.

Gastronomia

Printre multitudinea de lucruri ce pot fi descoperite pe masura ce va afundati tot mai mult in inima orasului sunt restaurantele de cartier , unde puteti degusta preparate autentice iordaniene, si puteti invata despre istoria tarii chiar de la locuitorii ei. La fel ca in toate bucatariile orientale, preparatele specifice sunt mai mult sau mai putin aceleasi, avand-si originea in gastronomia beduina si pornind de la aperitive ce constau in falafel, mezze sau placinte si salate de diferite feluri. In ceea ce priveste felul principal, cel mai popular este mansaful, o mancare traditionala ce se prepara cu orez, iaurt fermentat, o multitudine de condimente si, la alegere, vita, miel sau pui. La capitolul desert, knafeh este cel popular preparat, acesta fiind realizat cu branza, fistic, apa de trandafiri si paste crocante.

Wadi Rum, o experienta de neuitat

Una dintre cele mai cautate destinatii in cursul calatoriilor intreprinse de turisti este desertul Wadi Rum, care ofera experienta inedita de a campa sub cerul instelat si de a locuri alaturi de beduinii care inca populeaza acele zone. Astfel, daca toate aceste aventuri v-au convins care este urmatoarea dumnevoastra destinatie, optati pentru un sejur in Iordania in 2019 si nu veti regreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *