Remedii și sfaturi pentru urgențe stomatologice

Cariile dentare, o boală a gingiilor, un dinte ciobit, acestea sunt doar cateva dintre cele mai frecvente urgențe dentare. În timp ce prevenirea cu o bună îngrijire dentară este cea mai bună modalitate de a vă păstra sănătatea bucală, știind ce să faceți atunci când aveți urgențe stomatologice vă ajută la prevenirea problemelor pe termen lung.

Iată câteva dintre cele mai frecvente urgențe stomatologice pe care le puteți avea măcar o dată în viață!

1. Durerile de dinți

Durerea nu este niciodată un semn bun, iar aceasta poate indica mai multe afecțiuni, inclusiv carii dentare. Și în timp ce unele dureri de dinți sunt gestionabile fără tratament de urgență, anumite semne – cum ar fi umflarea – necesită o atenție urgentă.

Evitați să apelați la remedii comune, cum ar fi aspirina sau alte analgezice, deoarece contactul cu gingiile afectate poate arde țesutul. În schimb, aplicați o compresă rece pe partea exterioară a obrazului și sunați la o clinică dentară pentru îngrijiri de urgență, iar la Stoma Urgent avem mereu soluții pentru tine.

2. Dinți ciobiți sau rupți

Ai muşcat ceva prea tare? Un dinte ciobit sau rupt nu doar că îți distruge zâmbetul perfect, ci poate și durea. Clătiți-vă gura cu apă caldă și aplicați o bucată de tifon pe locul sângerării. Apoi, aplicați o compresă rece pe partea cea mai apropiată a feței de dintele rupt sau ciobit pentru a reduce umflarea și a calma durerea.

3. Ortodonția ruptă

Bretele sunt dure – aceste fire și suporturi metalice sunt proiectate să reziste la uzura zilnică la mestecat, mâncare și chiar vorbire. Dar chiar și atunci, se pot rupe sau ieși și îți pot înțepa obrajii și gingiile. Acest lucru nu numai că provoacă disconfort, dar poate încetini sau chiar inversa progresul în alinierea și îndreptarea dinților.

Când se întâmplă acest lucru, puteți încerca să împingeți firul rupt într-o poziție mai confortabilă. Dacă acest lucru nu este posibil, acoperiți capătul expus cu ceară ortodontică sau o bucată de tifon. Oricât de deranjant ar fi, nu tăiați firul, pentru a evita înghițirea.

4. Abces

Infecțiile bucale, în special în apropierea rădăcinii unui dinte sau în spațiul dintre dinți și gingii, sunt grave. Atunci când nu sunt tratate, acestea se pot răspândi la dinții din jur și la țesutul gingiilor și chiar la restul corpului.

Nu sunteți sigur dacă aveți un abces? Verificați-vă gingiile pentru un loc umflat dureros, asemănător unui coș. Sunați imediat clinica noastră pentru urgențe stomatologice și pentru tratament de urgență pentru a evita probleme mai grave de sănătate orală. Clătiți-vă gura cu o soluție blândă de apă și aplicați gheață pe zona umflată pentru o remediere temporară.

5. Sângerări și dureri după o extracție dentară

Este normal să aveți dureri postoperatorii și sângerări, dar dacă acestea persistă chiar și după o oră, este timpul să vă apelați la medicul dentist. Între timp, puneți un tampon gros de tifon peste locul de extracție și aplicați presiune mușcând tifonul. Evitați să clătiți, să beți și să mâncați, precum și să sugeți, să scuipi și să fumați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *