Manusile sunt indispensabile medicinei

Importanta respectarii conditiilor de asepsie si antisepsie este o necesitate elementara pentru a garanta siguranta actului medical,atat pentru personalul care lucreaza in unitatile sanitare, cat si pentru pacienti. In acest context, diagnosticarea corespunzatoare si luarea tuturor masurilor de precautie sunt doua conditii respectate in orice imprejurare in care este practicata tratarea ranilor. Pentru a obiectiviza acest aspect al practicii medicale, dar si pentru a garanta o vindecare in conditii de siguranta s-a recurs la redactarea mai multor protocoale de antiseptizare pentru fiecare suprafata ce se regaseste in contact cu spatiul de lucru al tratarii pacientilor.

In ceea ce priveste siguranta personalul medical, efectuarea unei mari majoritati a acestor manevre presupune purtarea echipamentului de protectie si avand grija sa nu se intre in contact cu materiale ascutite cu potential infectios sau lichide recoltate de la pacienti a caror patologie nu este inca stabilita.

Contextul utilizarii echipamentului de protectie

In prima instanta, abordarea pacientului de catre un echipaj al ambulantei se va face intotdeauna purtand manusi, dat fiind faptul ca nu este cunoscut istoricul medical al acestuia. Pentru a minimiza riscul la care este supus personalul medical, dar si pentru a impiedica raspandirea bolilor transmise prin sange, acestea vor fi purtate de catre asistente de fiecare data cand recolteaza sange sau efectueaza manevre care presupun intrarea in contact cu obiecte ascutite sau alte lichide corporale.

In ceea ce priveste acordarea primului ajutor in cadrul serviciilor de tip ambulator, cadrul medical va inlocui perechea de manusi dupa fiecare consult. Avand in vedere numarul mare de persoane care beneficiaza de ingrijiri in acest context, consumabilele vor fi la randul lor utilizate in numar mare, fapt ce duce la necesitatea descoperirii unei surse care sa garanteze materiale de calitate la cele mai bune tarife. Daca si dumnevoastra doriti sa va bucurati de aceste conditii, va recomandam sa descoperiti optiunile de manusi medicale de la medaz.ro.

Manusile in practica chirurgicala

In ceea ce priveste protocolul medical instituit in cadrul sectiei de chirurgie, regulile impuse sunt semnificativ mai stricte, dat fiind faptul ca toate cazurile constituie o provocare din punct de vedere al conditiilor de asepsie si antisepsie. In cadrul interventiilor chirurgicale, aplicarea manusilor chirurgicale sterile ambalate individual si a intregului echipament este precedata de spalarea riguroasa pe maini, conform protocolului.

Alegerea marimii corecte este de asemenea importanta, datorita faptului ca o manusa prea mare va ingreuna dexteritatea in timpul operatiei iar o marime prea mica va fi cauzatoare de discomfort si va prezenta riscul de a se intinde pana la rupere, rezultand in contaminarea campului operator. Daca si dumnevoastra sunteti in cautarea unor materiale sigure si doriti sa faceti o achizitie avantajoasa, nu ezitati sa verificati selectia de manusi medicale de la medaz.ro. Astfel, puteti alege dintre manusile de latex pudrate netexturate sau texturate ori seturi de manusi chirurgicale nepudrate, utilizate intraoperator, acestea fiind doar cateva dintre varietatile disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *