Iata cum poti ajunge rapid in Florenta

Cu totii avem un oras preferat, iar un numitor comun pentru multi dintre noi este Florenta. Regiunea Toscana e cunoscuta in toata lumea pentru splendoarea ei, cireasa de pe tort fiind chiar acest oras. La Fabrica de Vacante e mult mai simplu sa iti planuiesti un concediu aici si ajungi in Florenta cu avionul in mai putin de doua ore, urmand ca mai apoi sa iti fie deschise usile catre arta, cultura, gastronomie si per total: o experienta de neuitat.

Piata Republicii

Aceasta reprezinta poate una dintre cele vechi zone din oras, piata fiind amplasata pe locul unui vechi forum roman. Colonna dell’Abbondanza este un monument ridicat la mijlocul secolului al XV-lea si marcheaza exact centrul vechiului forum. In perioada medievala aceasta piata era foarte populata pana in secolul al XIX-lea cand a fost supus unui amplu proces de restaurare. A fost adaugat un arc de triumf, iar cei care ajung astazi aici vor fi intampinati de cladiri in stil neoclasic, magazine de lux, cofetarii, restaurante si nu numai.

Loggia dei Lanzi

La tot pasul in Florenta vei fi intampinat de arta si arhitectura in stil renascentist, iar aceasta cladire este una dintre cele mai deosebite. Sculpturile, coloanele arcurile, toate sunt spectaculoase, iar iubitorii de arta merita sa o admire si sa ii descopere toate secretele. Putine orase din lume se pot lauda cu abundenta Florentei, iar Loggia dei Lanzi chiar nu are cum sa fie ratata.

Biserica Sf. Cruce

Cu siguranta, nu ai cum sa ajungi in Florenta cu avionul fara sa descoperi una dintre cele mai vechi, dar si mai importante biserici din oras. Aceasta e considerata cea mai mare biserica de tip franciscan din lume, iar aici se regasesc mormintele unora dintre cele mai mari personalitati precum Dante, Michelangelo, Galileo sau Rossini. Cele 16 capele ale catedralei sunt ticsite cu opere de arta, motiv pentru care biserica trebuie sa fie inclusa pe itinerariul tuturor.

Palatul Pitti

Acest palat imens construit in anii 1400 este amplasat intr-o zona ceva mai linistita aflata pe malurile raului Arno, iar pana in anul 1919 aici locuiau conducatorii orasului. Atunci palatul a fost oferit autoritatilor care au organizat aici un adevarat complex muzeal.

Piata Michelangelo

Daca iti doresti sa te plimbi prin Florenta fara sa ai grija traficului, cu siguranta merita sa alegi aceasta piata ce ofera vederi impresionante asupra orasului. Piata a fost organizata in anul 1960 de catre un arhitect local, Giuseppe Poggi, cel care s-a ocupat si de marile bulevarde ale orasului.

Florenta e un oras plin de secrete si probabil ca ai nevoie de o viata pentru a le descoperi pe toate, insa pana acolo merita sa te ratacesti printre stradutele sale si sa vezi care sunt cele mai frumoase atractii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *