Pentru ca sistemele de incalzire sa poata functiona la capacitate maxima, fara factori de risc, se impune curatarea periodica a partilor componente. Cosurile de fum sunt cele mai predispuse la a acumula depuneri de cenusa, praf, si funingine; substante care, in timp, ar putea genera pericole majore. De aceea, este important ca aceste acumulari sa fie eliminate periodic, in asa fel incat aerul si caldura sa poata circula corect, iar sistemul sa fie utilizat in parametri normali de siguranta si eficienta. In acest sens, se recomanda interventii de specialitate, in cadrul carora sa utilizeze aspiratoare speciale pentru cenusa, care sa garanteze o curatare corespunzatoare.
In calitate de prestator de astfel de servicii, trebuie sa te asiguri ca utilajele din dotare sunt folosite corect pentru a nu se defecta prematur. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a aspiratorului tau pentru cenusa.
Schimba periodic filtrele
In calitate de elemente de baza, filtrele pentru aspiratoare de cenusa sunt cele mai solicitate in momentul utilizarii. Acest lucru se datoreaza faptului ca materiile aspirate sunt foarte dense, ceea ce produce acumulari rapide in interiorul aspiratorului si poate conduce la infundarea acestuia. De aceea, pentru a evita aceste situatii neplacute, inlocuirea periodica a filtrelor este necesara.
Fii atent la mediile in care il folosesti
Fiecare situatie este unica, prin complexitatea avariei si amploarea depunerilor. Astfel, instrumentele utilizate trebuie adaptate la context in asa fel incat sa asiguri eficienta maxima. Foarte important este sa stii sa adaptezi puterea de absorbtie a aspiratorului la gravitatea situatiei. In caz contrar, utilizarea unui model mult prea slab pentru cantitatea de reziduuri vizata, poate duce la defectarea lui.

Utilizeaza-l impreuna cu accesoriile potrivite
Fiecare model disponibil la Unilift Serv vine la pachet cu o serie de accesorii menite sa faciliteze fiecare interventie. Asadar, trebuie sa stii cu exactitate fiecare carui scop serveste si sa il utilizezi ori de cate ori este cazul, pentru a asigura o aspirare corecta, care sa nu suprasolicite mecanismul principal.
Foloseste alte utilaje inainte de a trece la aspirarea propriu-zisa
In unele cazuri, depunerile pot fi atat de mari incat simpla utilizare a unui aspirator de cenusa nu ar fi suficienta. Astfel, se impune apelarea la modele de roboti de curatenie care sa aiba puterea necesara pentru a elimina depunerile dure. De asemenea, se poate apela la metode de dezintegrare a blocajului inainte de a fi aspirat, iar odata descompus in bucati mai mici, va putea fi mai usor absorbit, eliminand atat timpul, cat si efortul indelungat.
Specialistii Unilift te vor ajuta sa alegi cea mai buna varianta in raport cu nevoile tale, in asa fel incat sa ai garantia ca nu folosesti echipamentul nepotrivit.