Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp, fiind considerat o glanda anexa a tubului digestiv datorita secretiei biliare pe care o produce, astfel ca, la recomandarea medicului, poate va fi necesar sa apelam la administrarea unui medicament pentru protejarea ficatului.
Aceste medicamente pentru ficat se mai numesc si hepatoprotectoare si curpind anumite medicamente si suplimente care contribuie printr-o serie de mecanisme la restabilirea functiilor hepatice care au fost dereglate. Pe de alta parte, hepatoprotectoarele ajuta la cresterea rezistentei hepatocitului fata de anumiti factori nocivi.
Pastilele pentru protectia ficatului stimuleaza producerea de celule hepatice sanatoase, vindeca leziunile acolo unde este cazul si regleaza metabolismul ficatului. In acelasi timp, ele sunt sigure pentru organism si nu produc reactii adverse majore.
Pastilele pentru ficat sunt recomandate deoarece au un rol adjuvant atat in tratarea afectiunilor hepatice, cat si in prevenirea aparitiei acestora, recomandate mai ales in cazul persoanelor care lucreaza in mediu toxic, dar si persoanelor care urmeaza anumite terapii cu anticonceptionale, antiinflamatoare, antibiotice, antimicotice, hipocolesterolemiante de tipul statinelor sau in cazul persoanelor care urmeaza tratamente antihipertensive sau antidepresive.
Asa cum specificam anterior, pastilele pentru ficat sustin buna functionare a ficatului si a vezicii biliare, ajuta la regenerarea celulei hepatice, favorizeaza formarea si eliminarea bilei, ajuta la mentinerea valorilor normale ale colesterolului, polenul contine lipide, proteine, aminoacizi, acizi grasi si saruri minerale care pot imbunatati activitatea ficatului si au efect antioxidant.

De la DoctorMit aflam ca hepatoprotectoarele prezinta si alte beneficii, dupa cum urmeaza:
- Protectorul hepatic este benefic si pentru persoanele care se confrunta cu un factor de stres continuu care este determinat de diversi factori externi, dar si pentru persoanele care lucreaza sau viziteaza zone industrializate si care pot fi poluate. De asemenea, pastilele pentru ficat au rol de a proteja ficatul si persoanelor care sunt dependente de alcool sau de droguri.
- Sunt recomandate ca suplimente in cazul persoanelor care sufera de afectiuni precum ciroza, hepatita cronica, insuficienta hepatica, steatoza hepatica sau orice alte afectiuni inflamatorii sau de motilitate ale vezicii biliare.
- Pot fi adjuvante in cazul tratamentului de cancer hepatic, in cazul persoanelor care urmeaza tratamente cu chimioterapie, dar si radioterapie deoarece ajuta la detoxifierea si eliminarea produsului de degradare.
- Nu in ultimul rand, un consum regulat de protector hepatic poate sa ajute la tratarea unor simptome precum constipatia cronica, indigestia si toxiinfectia alimentara.
In concluzie, descopera cel mai bun medicament pentru ficat ia legatura cu medicul tau pentru a face un consult de specialitate si pentru a stabili schema de tratament. De altfel, poti citi mai multe despre medicamentele care pot proteja ficatul la Doctormit.
Afla mai multe informatii din urmatorul videoclip: